• Surrealistische foto van een jongetje dat op een stapel boeken loopt.
    uw levensverhaal wordt verwoord
    in een prachtige vertelling
    als een herinnering voor de toekomst

Levensverhaal. Biografie.

Bsharp Media is de plek om op verhaal te komen.

Levensverhaal.

Uw levensverhaal/biografie wordt verwoord in een prachtige vertelling. En vormgegeven in een mooi gebundeld boek. Zo wordt uw verhaal vereeuwigd in een herinnering voor de toekomst.

Tekstschrijver.

Het is mij een eer als u gebruik wilt maken van mijn schrijverservaring en interviewtechnieken. Uw levensverhaal wordt dan opgetekend in de journalistieke vertelkunst.

Adviesgesprek.

Als u wilt, kom ik gratis en vrijblijvend bij u langs. Dan kan ik uw vragen beantwoorden en advies geven over uw levensverhaal. Daarna maak ik een vaste offerte. Zo weet u precies wat de kosten zijn.

Gratis vormgeving.

Als extra service wordt uw verhaal vormgegeven in een boek. Hiervoor worden de programma's Adobe InDesign CC en Adobe Photoshop CC gebruikt. Dat is dé standaard voor grafisch vormgevers.

Proefopdracht.

Het eerste geschreven interview valt onder 'proefopdracht'. Voldoet deze niet aan uw wensen dan mag u de samenwerking verbreken. Ik breng u niets in rekening en de tekst wordt vernietigd.

Portfolio.

Wilt u een voorbeeld zien van een levensverhaal? Trijntje Beelen heeft toestemming gegeven voor publicatie op deze site van een aantal verhalen uit haar leven. Klik hier om de verhalen te lezen.

Werkwijze Levensverhaal.

Hoe komt u erachter dat ik ‐ gediplomeerd journalist en grafisch vormgever Doriet Begemann ‐ goed werk aflever? Er wordt altijd een gratis proefopdracht gemaakt. Zo bent u ervan verzekerd dat u voor de juiste tekstschrijver gekozen hebt.

U beslist over welk onderwerp van uw leven een proefopdracht wordt geschreven. Als u niet tevreden bent over het resultaat dan mag u de samenwerking verbreken. Ik breng u niets in rekening en de tekst wordt vernietigd. Maar wilt u wel met mij verdergaan, dan wordt het eerste uitgewerkte interview wél in rekening gebracht.

Bij u op bezoek

Nadat er een afspraak is gepland, kom ik bij u op bezoek. Ik huur geen duur kantoorpand en werk vanuit mijn eigen huis. Daardoor kan ik mijn uurtarief zeer concurrerend aanbieden. Het nadeel is dat ik u niet bij mij thuis kan ontvangen vanwege mijn gezin.

Ik vind het goed als uw dochter/zoon/vriend/vriendin bij het interview aanwezig is. Bedenk wel of u bij hun aanwezigheid ontspannen bent en uw verhaal vrij kunt vertellen.

Uitwerking interview

Als het interview geschreven is, wordt het naar u toegestuurd voor goedkeuring. Teksten die voor het eerst worden aangeleverd, zijn voorlopige ontwerpen. In deze ronde mag u kritiek uiten. Uw aanpassingen worden daarna verwerkt in de definitieve versie.

Mocht ik bij de uitwerking van het interview meer tijd nodig hebben, dan wordt deze tijd niet bij u in rekening gebracht. Ook het herschrijven van een tekst wordt niet bij u in rekening gebracht.

Prachtig verhaal

Uw interview wordt in de journalistieke vertelkunst uitgewerkt tot een prachtig verhaal. Met behoud van uw woorden en met respect voor uw persoonlijkheid schrijf ik uw verhaal op. Samen bouwen wij uw levensverhaal uit tot een prachtig resultaat.

Prijs.

Elk interview duurt ongeveer 2 uur en kost 150 euro. Ervaring leert dat ik 10 uur nodig heb voor het schrijven van het interview. Hiervoor bereken ik 50 euro per uur.

Dus 1 compleet uitgewerkt interview kost 650 euro. Dat is inclusief btw en vormgeving van uw boek. Maar exclusief vergoeding van mijn reiskosten en de kosten voor het drukken van uw boek.

De ene klant vertelt het levensverhaal in 3 interviews, terwijl de ander daarvoor 10 nodig heeft. U bepaalt zelf het aantal interviews.

U kunt er zelfs voor kiezen om het aantal interviews te spreiden over een aantal maanden of bijvoorbeeld 2 jaar.

Voor het schrijven van levensverhalen werk ik alleen op zaterdag. Woont u net als ik in Zwolle? Dan bereken ik geen reiskostenvergoeding.

Woont u buiten Zwolle? Dan vraag ik 0,19 cent per gereden (auto)kilometer.

Woont u in de Randstad? Dan kom ik met het openbaar vervoer. Ik ben in het bezit van een 40 procent kortingskaart en reis tweede klas. Dit tarief kunt u aanhouden voor het maken van uw eigen berekening.

Levensverhaal dementie.

Foto van een verpleegkundige die een verhaal voorleest uit een levensboek voor een mevrouw op leeftijdHebt u te horen gekregen dat u of uw geliefde lijdt aan dementie? Wist u dat het levensboek van grote toegevoegde waarde kan zijn voor uw omgeving? Voor u worden de mooiste herinneringen opgeschreven.

Is uw geliefde niet meer aanspreekbaar? Via gesprekken met uw naasten is het mogelijk om de mooiste verhalen boven water te krijgen. Ook kan ik foto's bij het verhaal plaatsen. Woord en beeld vormen samen een gouden combinatie voor de lezer.

Mantelzorgers, vrijwilligers, familie en verplegend personeel kunnen via het levensboek met de gedementeerde blijven communiceren. Zo is er altijd een opening voor gesprek waarbij het levensboek de verbindende factor is.

Vormgever.

Via mijn hbo‐opleiding 'Communication & Multimedia Design' heb ik geleerd om boeken professioneel vorm te geven.

Hiervoor werk ik met de computerprogramma's Adobe InDesign CC en Adobe Photoshop CC . Dit is dé standaard voor grafisch vormgevers.

Het vak Adobe InDesign CC heb ik afgesloten met een eindopdracht. Deze is door mijn docent beloond met het cijfer 10. Het theorie‐examen heb ik behaald met een mooie 8.

Het vak Adobe Photoshop CC heb ik afgesloten met het cijfer 8. Dat is voor zowel de eindopdracht als voor het theorie‐examen.