Evangelische Omroep Journalistiek / Interviews / Reportage / Sfeerverslag

Op de website van de Evangelische Omroep (EO) hebben jarenlang artikelen gestaan van Doriet Begemann. Deze zijn geschreven tijdens haar stageperiode van de opleiding Journalistiek. Een deel daarvan kunt u lezen op deze website.

Journalistieke Producties

Door Doriet Begemann

Journalist achter een typemachine.

Het 'einde' van Youth Alpha

Muziek tettert uit de geluidsboxen en jongeren overstemmen elkaar. Het is een enorm kippenhok in de kelder van het gebouw 't Visnet. Maar liefst veertig overenthousiaste jongeren hebben zich deze vrijdagavond in Huizen verzameld. Het is de laatste Youth Alpha‐bijeenkomst van dit seizoen.

Lees het artikel
Een mevrouw met haar armen opgeheven naar de hemel.

Bevrijd door Gebed

Annemiek en Madelinde verschillen van elkaar als dag en nacht. Waar Madelinde in een jubelstemming babbelt over haar ervaringen op de Paasconferentie van Ronduit, praat Annemiek bedachtzaam over haar belevenissen op een reformatorische jeugdavond. Eén ding hebben de twee gemeenschappelijk: beiden zijn bevrijd door gebed.

Lees het artikel
Een afbeelding van een woonkamer.

Op kamers: meer dan m2

'Twee aankomende HBO‐V studentes zoeken kamer in Ede'. Deze korte, maar krachtige oproep plaatsten Dineke van der Molen (17) en Marthe Oldenbroek (16) in het Reformatorisch Dagblad. Volgens de meiden stopt het speuren naar een kamer niet bij het binnenslepen van een aantal vierkante meters.

Lees het artikel
Surrealistische foto van een man die een brandend lampje water geeft.

Surfers ontdekken kracht achter golven

In de gesloten surfcultuur zijn nieuwkomers niet welkom. Laat staan zendelingen. Het is Gods werk dat christelijke surfers wél doordringen. Zij noemen zichzelf de Christian Surfers. Wereldwijd ontdekken surfers door hun werk de kracht achter de golven. Vier Christian Surfers vertellen hun verhaal.

Surfers ontdekken kracht achter golven
Journalist achter typemachine.

Woordblindheid lastig voor eindexamen‐kandidaten

Tjerk (17), Hanneke (16) en Meine (15) hebben alledrie last van woordblindheid. Zij verplaatsen woorden in een zin, lezen over woorden heen en keren letters om in woorden. Dat is erg lastig. Maar hoe je het ook wendt of keert, met of zonder handicap, in mei is het zover: het vmbo‐eindexamen.

Lees het artikel