Website // Webshop

Bsharp Media vertelt uw verhaal in beeld en techniek.

Flexibel

U zoekt 1 website die te bekijken is op laptop, desktop, tablet én smartphone? Kies dan voor een responsive website. Deze maakt Bsharp Media voor u op maat.

Responsive

Wat betekent responsive? De lay‐out van de website verandert automatisch mee met de schermmaten van laptop, desktop, tablets en smartphones.

Webshop

U wilt een webshop die snel laadt? Extra beveiligd is tegen hackers? Hoog scoort in Google? En vooral: zelf kunt bijhouden? Bsharp Media heeft de kennis in huis!

Duidelijkheid

Overzicht is het toverwoord voor een gebruiksvriendelijke website. Via intuïtieve verbeeldingskracht weet de bezoeker precies waar hij zijn moet.

2-gouden-kliks

Speciaal voor u is de methode van de '2‐gouden‐kliks' bedacht. Een bezoeker mag maximaal 2 keer doorklikken om bij de gevraagde informatie te komen.

Uw klant

Bsharp Media begrijpt het doel van uw website: van een bezoeker úw klant maken. Daar wordt de inhoud van uw boodschap en de opmaak van uw site op afgestemd.

PRIJZEN WEBSITE

Website 1

Website // Communicatie

750Exclusief btw
  • Responsive webdesign
  • 6 pagina's
  • Basis template
  • Communicatie
  • Check op spelling
  • U schrijft zelf teksten
  • U levert beeldmateriaal
  • Plaatsing op webserver
  • Geen website hosting

Werkwijze.

Van idee naar website.
Surrealistische foto van een man in kostuum die een lampje water geeft.

Wat fijn dat u overweegt om uw website te laten maken door Bsharp Media. Misschien bent u benieuwd naar mijn werkwijze. Hoe komt een website eigenlijk tot stand? Als u dat wilt weten, lees dan deze tekst door. Hopelijk hebt u dan op de meeste vragen een antwoord gekregen.

Natuurlijk sta ik altijd voor u klaar om aanvullende vragen te beantwoorden. Schroom dan vooral niet om contact met mij op te nemen.

Voor het maken van websites gebruik ik templates. Een template is een sjabloon met kant‐en‐klare software voor het bouwen van een website. U kunt het vergelijken met een bouwtekening van Ikea voor het in elkaar zetten van een kast.

Bij een template worden er geen schroeven en platen gebruikt, maar code. Zo wordt de coderingstaal HTML(5) gebruikt voor het aanbrengen van structuur in een tekst zoals paragrafen en titels. Met de taal CSS(3) kunnen websites vormgegeven worden in bijvoorbeeld kleur en kolommen. En zo zijn er nog veel meer computertalen die je kunt gebruiken voor het bouwen van een website.

Wist u dat deze site ook gebaseerd is op een template? Omdat ik front-end webdeveloper ben en daardoor de computertalen beheers, heb ik de template naar eigen inzicht verbouwd tot het huidige resultaat.

Een Casus.

Van idee naar template.

Stelt u zich eens voor dat u mij belt met de vraag of ik een website voor u wil bouwen. Allereerst ben ik natuurlijk heel erg blij. En u weet vast wel waarom... Daarna zal ik aan u een aantal vragen stellen.

Ik stel vragen over uw bedrijf, uw doelgroep en/of klant en wat het doel is van uw website. Wilt u bijvoorbeeld van een bezoeker úw klant maken, uw portfolio laten zien of is de website alleen bedoeld voor het geven van informatie?

Aan de hand van uw antwoorden zoek ik 3 geschikte templates voor u uit. Deze koop ik via het internationale platform www.themeforest.net. Alle templates onder het menu 'HTML' kan ik er voor u inzetten. Het kopen van een template is bij de prijs inbegrepen.

Uiteraard hoeft u zich niet te houden aan mijn selectie. Maar misschien vindt u het handig als ik de eerste voorzet geef. Tenslotte mag u 1 template uitzoeken. Deze verbouw ik op maat tot uw website.

De aangeboden templates op Themeforest.net zijn naar mijn mening gemaakt door de beste webdesigners en programmeurs ter wereld. Maar wat nog een groot voordeel is: de websites zijn al uitgebreid getest in webbrowsers, computers, tablets en smartphones. Dat geeft zekerheid voor de performance van uw website.

De Verbouwing.

Van idee naar bouw.

Als u een template hebt uitgezocht, neem ik telefonisch contact met u op. Weer zal ik u vragen stellen. Dat gaat bijvoorbeeld over de namen van de menu‐items, keuze voor een lettertype en kleurgebruik. Ook kunt u nu uw wensen aan mij kenbaar maken. Daarmee zal ik tijdens de bouw rekening houden.

Ik wil al mijn kennis en kunde inzetten om een mooie website voor u te maken. Dat is mijn doel. Hebt u een vraag? Ik ben van mening dat domme vragen niet bestaan. Stel ze gerust aan mij en ik wil u graag adviseren voordat u overgaat tot het maken van een keus.

En dan is het tijd voor de grote verbouwing van de template naar uw website. U kunt mijn werkzaamheden live en rechtstreeks volgen. Hiervoor stuur ik u een link toe. Zo ziet u precies wat ik aan het doen ben.

Tijdens deze fase sta ik nog steeds open voor tips en natuurlijk ook voor kritiek. Vindt u een onderdeel niet mooi? Geef dat aan. Voor zover de template dat toelaat, verwerk ik uw input gelijk in de website.

De Website.

Online de lucht in.

Als de website naar uw volle tevredenheid is en u de betaling hebt gedaan, is het tijd om de website aan de wereld bekend te maken.

Voor het plaatsen van uw website op het internet hebt u een webserver nodig. Dit is een speciale computer die dag en nacht is verbonden met het internet. Helaas heb ik geen webserver. Daarvoor moet u bij een bedrijf zijn dat aan webhosting doet.

Een bedrijf in webhosting verhuurt ruimte van zijn webserver aan klanten. U kunt de webhoster vergelijken met bijvoorbeeld de woningbouw. De woningbouw bezit een groot gebouw en de webhoster bezit de webserver. De woningbouw verhuurt de kamers daarvan aan studenten. De webhoster verhuurt virtuele ruimte aan klanten.

Er zijn vele aanbieders van webhosting. Er is webhosting van 50 euro per jaar tot bijvoorbeeld 200 euro per jaar. Als u wilt, kan ik u daarin gratis adviseren. Maar houd in ieder geval rekening met de jaarlijkse terugkerende kosten voor webhosting van uw website.

Als u een webhoster gevonden hebt, kan ik uw website op deze webserver plaatsen. Dan staat uw website online en kan iedereen deze bekijken.

Het Onderhoud.

Van idee naar onderhoud.

Voor het bouwen van websites gebruik ik het Content Management System (CMS) Wordpress. Als u een webshop wilt, gebruik ik daarbij de plugin WooCommerce.

Voor het maken van deze website heb ik geen CMS gebruikt. Ik codeer en programmeer 'handmatig' en gebruik daarbij de gratis editor Brackets voor het ordenen van code.

Wilt u nog meer casussen zien? Bekijk het portfolio